Ресторант Белица – Интериорен дизайн и реализация от Kala Design

Ще разгледаме един интериор, който е победител за 2020-та година в категорията “Bar & Dinner” на престижните награди DIBLA DESIGN AWARDS. И гледайки изпълнението трябва да кажем, че това е напълно заслужено признание. 

 

Проектът на Kala Design Studio за зимната градина на Martini bar&restaurant е посветена на най-новата част на комплекса, който се намира по пътя към парка за танцуващи мечки в Белица. На разгърната площ от 50 кв.м. се помещава зимната градина, която има капацитет от 40 места за гости. Проектирана е и снабдена с подвижен покрив и плъзгащи се витрини, което подчертава желанието за пълно сливане с природата.

Вдъхновението за интериора е концептуално вдъхновено от САЩ през 70-те години на миналия век и по-точно от крайпътните заведения тип Dinner. Време, което носи полъха на свободата от свободния път и усещането, че навсякъде може да намериш уютно убежище. Проектът е реализиран с намигване към миналото, но и смел поглед в настоящето с ползването на всички съвременни технологии при проектирането и реализацията, като ламперията, която скрива грубата фасада на сградата и замаскира някои прозорци без да отнема от светлината към помещенията. 

Екипът на Kala Design Studio споделя, че любима за тях е кафе зоната с двете мини масички на входа, а по време на реализацията на проекта самата архитектурата им подсказвала къде да поставят акцент. 

 

Подчертани са арките с ажурни козирки, а за да се внесе още светлина са монтирани кръгли огледала под тях – страхотно и простичко решение с много голям ефект. Друг интересен елемент от дизайна е модулната система от мека мебел с взаимозаменяеми елементи, които лесно се пренареждат при нужда в различни конфигурации. 

Едно скрито намигване в проекта са декоративните прегради с кръговете между сепаретата. Те представляват стъклени витрини за сезонна декорация, които завършват с кашпи. Целта? Да се запази пространството и едновременно да бъде добавен забавен елемент в интериора. Използваните столовете са произведени по поръчка за  проекта с плюшени дамаски в актуални цветове и месингово покритие на основата.

Огромна роля има и самият бар. Той е от масив дъб и разположен така, че посетителите да имат възможност да се любуват на панорамата, която се разкрива от заведението. Ако виждате нещо художествено в него сте прави – дизайнът му е своеобразна рамка на картина, която разкрива пейзаж към околните хълмове. 

 

Подът е облицован с италиански плочки от серията Fun на San`tAgostino и е олицетворение на игра между цветове и форми, сякаш по детски, която е закодирана в интериора. Черешката на тортата е седалката-люлка. Както може да се досетите това е най-желаното място в градината. 

Другите проекти на Kala Design можете да видите в профила им.

error: Content is protected !!